donderdag, juni 13, 2024

Succesvolle verkeersveiligheidsdag in Schenkel

- Advertisement -

Met een ritje over een lastig fietsparcours gaven verkeerswethouder Dick van Sluis en Ben van Waarde vrijdag het startschot voor de Verkeersveiligheidsdag Schenkel. Het fietsparcours was één van de activiteiten die de gemeente en het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid (NIV) gebruiken om een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de stad.

Dick van Sluis: “Verkeersveiligheid realiseer je samen. Bij de aanleg van fietspaden, oversteekplaatsen en bijvoorbeeld veilig rotondes, maar het gaat ook om gedrag van verkeersdeelnemers. Een dag als vandaag helpt om weer eens goed tussen de oren te krijgen dat we allemaal een bijdrage leveren aan een veilige verkeerssituatie in Capelle.”

Naast het fietsparcours waren er de hele dag verschillende demonstraties en kregen basisschoolleerlingen les over de dode hoek van de vrachtwagen. De kinderen konden daardoor vanuit een vrachtwagen precies zien wat een vrachtwagenchauffeur wél maar ook niét ziet. Demonstraties van een auto die over de kop ging, remwegtesten op een glad wegdek en het fietsparcours, voor de oudere Capellenaar of de Capellenaar die zich wat minder zeker voelt in het verkeer, werden uitstekend bezocht.

Foto : Frank de Roo
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen