Capelse kinderburgemeester Naomi Vermeulen beëdigd

Capelle aan den IJssel -Tijdens de raadsvergadering van maandag 30 september heeft burgemeester Peter Oskam het Capelse kindercollege beëdigd. Kinderburgemeester Naomi Vermeulen kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Ilias Oukbih van het politieke schooljaar 2018-2019.

De kersverse kinderburgemeester heeft grootse plannen voor Capelle. Naomi Vermeulen: “Samen met het kindercollege wil ik werken aan een schoon en veilig Capelle. Dat is voor kinderen heel belangrijk en maakt hier wonen nog leuker. Ook wil ik kijken wat we kunnen doen voor kinderen met een beperking of ziekte. Voor hen is een leuke dag uit soms lastig. Het zou heel gaaf zijn als we met hen een feestje bouwen in de stad.”

Burgemeester Peter Oskam kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe ambtgenoot en het kindercollege: “In Capelle vinden we de stem van de jeugd belangrijk. Zij weten als geen ander wat nodig is om onze stad mooier, leuker en kindvriendelijker te maken. Het afgelopen jaar heeft het kindercollege ons regelmatig verrast met mooie acties voor Capellenaren van alle leeftijden. Van sporten met jong én oud tot een bezoek aan minister Hugo de Jonge. Ik ben dan ook heel benieuwd wat kinderburgemeester Naomi samen met het kindercollege wil bereiken dit jaar.”

Het Capelse kindercollege wordt gevormd door burgmeester Naomi Vermeulen, Denaro Ritfeld (loco kinderburgemeester) en als kinderwethouders Joey Verkaik, Leanne Voogd, Rhylee van Hoek, Lina Duijvestein, Siebren Groenendijk en Megan Lindner.

Foto : Frank de Roo

Foto : Frank de Roo

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag