Onafhankelijk onderzoek naar vergunning AllSafe Pand

Het college van B&W van Capelle aan den IJssel laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar het proces van de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe pand aan de Fascinatio Boulevard. Daarmee deelt het college de wens van de bewoners in het Wijkoverlegplatform Fascinatio (WOP) en de gemeenteraad.

Alle relevante documenten die betrekking hebben op de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe pand worden op korte termijn op de website van de gemeente geplaatst.

Wethouder Nico van Veen: “Het college hecht eraan om de opdrachtformulering voor het onderzoek te beleggen bij een breed samengesteld gezelschap, met in ieder geval een aantal wijkbewoners en een delegatie van de gemeenteraad.”

Het college is samen met de directie van Allsafe en wijkbewoners in gesprek om te bekijken welke maatregelen genomen kunnen worden om de beleving rond het pand te verbeteren. Een eerste gesprek heeft plaatsgevonden op 18 juli. Een tweede overleg vindt plaats op donderdag 26 september.

Met deze stappen werkt het college, samen met de wijk, aan het herstel van wederzijds vertrouwen tussen de inwoners van Fascinatio en de gemeente. Het onafhankelijk onderzoek wordt op korte termijn gestart, nadat de onderzoeksopdracht is geformuleerd. Bewoners uit de wijk worden via een brief geïnformeerd.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag