zondag, mei 19, 2024

Hoofdweg tijdelijk in één richting afgesloten

- Advertisement -

Automobilisten moeten de aankomende dagen weer rekening houden dat het verkeer richting Capelle aan den IJssel tijdelijk wordt afgesloten. Het gaat om 14-15, 18-19 en 28-29 november. De afsluiting zal plaatsvinden tussen de Britse Zoom en de gemeentegrens van Capelle aan den IJssel. De afsluiting is nodig om de benodigde asfaltlagen aan te brengen en herstelwerkzaamheden uit te voeren.

De herstelwerkzaamheden vinden plaats op beide rijbanen. Om het verkeer richting Nieuwerkerk aan den IJssel open te houden wordt per rijbaan gewerkt, zo blijft verkeer in één richting mogelijk.

Automobilisten dienen met het volgende rekening te houden.

  • Doorgaand auto- en vrachtverkeer is alleen mogelijk vanuit Capelle a/d IJssel richting Nieuwerkerk a/d IJssel.
  • Doorgaand verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel volgt een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan.
  • Doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel volgt een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef. Deze omleiding wordt aangegeven met een P.
  • Verkeer vanuit Capelle kan wel over de rotonde bij de Hornbach richting Nesselande.
  • De Laan van Avant-Garde is dicht vanaf de Hornbach. Verkeer dient om te rijden via de Laan van Magische Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartsedreef

Fietsers moeten rekening houden met de afsluitingen, zij kunnen niet oversteken op de Hoofdweg tussen de Rotonde en het Warmoezenierspad. Zij dienen om te rijden via de Britse Zoom en de Akeleibaan. Dit staat aangegeven met borden en er worden verkeersregelaars ingezet.

Bewoners en bedrijven welke langs de Hoofdweg zijn gevestigd hebben een ontheffingsvignet gekregen, hiermee kunnen zij zich melden bij de verkeersregelaars welke de bestuurders de juiste weg zullen wijzen.

Op 28 en 29 november krijgt de zuidelijke rijbaan van de Hoofdweg een nieuwe asfalt deklaag en belijning. Bovengenoemde verkeerssituatie is ook op deze twee dagen van toepassing. Vrijdag 29 november na 17:00 uur is de Hoofdweg, tussen de gemeentegrens van Capelle aan den IJssel tot de Britse Zoom, in beide richtingen open voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden langs de parallelwegen van de Hoofdweg zijn nog niet klaar.

Meer informatie
Volg het actuele nieuws via www.rotterdam.nl/hoofdweg of www.rotterdamonderweg.nl en download de gratis ‘BAM infra projecten’-app op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen