400 congresbezoekers naar Capelle

In Capelle begint op woensdag 20 november het LPB-congres voor medewerkers van gemeenten en vakgenoten die in de wijken werken en daarbij betrokken zijn. Het LPB, het Landelijk Platform voor buurt- en wijkgericht werken, organiseert jaarlijks een congres. Dit jaar is Capelle de gastgemeente.

Het thema van het congres is : ‘Into a new decade’. De deelnemers onderzoeken de samenleving van de toekomst in steden, dorpen, wijken en buurten.
Burgemeester Peter Oskam: “De afgelopen jaren hebben we op het gebied van veiligheid veel geïnvesteerd in Capelle. Met gebiedsregisseurs en stadsmariniers bijvoorbeeld. Daadkrachtig, zichtbaar en met passie zetten zij zich dagelijks in om van Capelle aan den IJssel een mooie, veilige en leefbare gemeente te maken. Het is mooi dat we deze ervaringen hier kunnen delen en nieuwe ideeën kunnen opdoen”.

De workshops vinden op verschillende locaties in Capelle plaats: in het gemeentehuis, het Isala Theater, IJsselcollege, Capsloc en het Van Cappelenhuis.
Op donderdagavond 21 november eten de congresgangers bij middelbare scholen. Leerlingen van het Accentcollege, Comeniuscollege en het Zadkine bereiden een diner voor de congresgangers op locatie.
Op vrijdag wordt het congres afgesloten in het Isala theater door terug- en vooruit te blikken. Dan wordt ook bekend gemaakt welke gemeente het congres in 2020 mag organiseren.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag