Gemeenten en provincies komen met oplossing voor Algerabrug

Automobilisten zullen in de toekomst gemakkelijker de Algerabrug passeren. De brug zal worden ingericht tot vier rijstroken, omdat er dan geen plek meer is voor het fietspad zal er een aparte fietsbrug gaan komen. Dagelijks staan er op drukke tijden flinke files voor de Algerabrug. Een ritje van normaal 15 minuten duurt al snel 45 minuten. De Algerabrug is een belangrijke verkeersadres tussen de Krimpenerwaard en Rotterdam.

De betrokken partijen stelden eerder al dat er 90 miljoen wordt uitgetrokken om de verkeersellende van het zogenoemde Algeracorridor aan te pakken. Het Rijk, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio en de gemeenten Krimpen, Capelle en Krimpenerwaard zijn samen tot dit besluit gekomen.

In eerste instantie zal er 22 miljoen worden uitgetrokken voor korte termijnmaatregelen, de overige 68 miljoen wordt voor de lange termijn beschikbaar gesteld. Echt snel zullen de plannen niet gerealiseerd worden. De totale transformatie zal in de komende 10 jaar plaats gaan vinden. Tot die tijd zullen we onze heilige koe nog dagelijks in de file staan.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag