donderdag, mei 23, 2024

Gemeente trots op vrijwilligers programma Duurzaamheid

- Advertisement -

Wethouder Nico van Veen heeft woensdag 27 november alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar voor het programma Duurzaamheid.
Op dit moment zetten 35 vrijwilligers zich in om Capelle aan den IJssel duurzamer te maken. Een groot deel van de vrijwilligers is aangesloten bij het Energiecollectief Capelle. Zij adviseren bewoners in hun eigen omgeving over zonnepanelen, woningisolatie en warmtepompen. In samenwerking met de gemeente Capelle en de WoonWijzerWinkel organiseren zij ook buurtacties.

11 van de 35 vrijwilligers zijn inmiddels aan de slag als energiecoach. Na het afronden van een cursus, zijn zij begonnen met het adviseren van huurders van woningen. Zo geven zij praktische tips om energie te besparen. Ze bieden de bewoners een box vol energiebesparende artikelen aan, zoals ledlampen, tochtstrips, en een douchewekker. Sinds juni 2019 zijn er 65 huisbezoeken geweest. Met de inzet van energiecoaches worden bewoners bewuster van hun energieverbruik en de kosten. Bewoners die interesse hebben in een gratis adviesbezoek, kunnen dit aanvragen via capelle@energiebox.org, per telefoon 06-11 11 33 01 of langskomen in het Energiecafé (Amnestyplein 3),

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen