woensdag, mei 29, 2024

Moderne afvalcontainers aan Jan van Kanrede in Capelle-West

- Advertisement -

Ze geven met een groen of rood licht aan of ze vol zitten, maken automatisch melding bij afvalophaler Irado als ze geleegd moeten worden en ze werken op zonne-energie. De mogelijke afvalcontainers van de toekomst zijn woensdag als experiment geplaatst aan de Jan van Kanrede in Capelle-West.

Irado heeft de containers laten ontwikkelen als een duurzamer, slimmer en gebruikersvriendelijker alternatief op de huidige afvalcontainers. Het bedrijf hoopt ook dat met de nieuwe containers minder zakken naast de container komen te staan. Ook zijn de containers zo ontwikkeld dat er makkelijker onderdelen vervangen kunnen worden bij defecten of vandalisme. Nu moet vaak de gehele bovenkant vervangen worden wanneer het misgaat.

De containers zijn woensdag 27 november geplaatst door Irado. Daarbij werd door bewoners gelijk een probleem ontdekt met de papiercontainer: de opening was gevaarlijk laag en groot genoeg voor een hond of klein kind om doorheen te gaan. Irado heeft de dag daarop gelijk een ander model container laten plaatsen.

De proef loopt nog tot 1 maart 2020. Of de containers daarna verder uitgerold worden in de stad laat Irado afhangen van hoe de containers in de praktijk werken. Daarbij wordt feedback van bewoners meegenomen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen