Moderne afvalcontainers aan Jan van Kanrede in Capelle-West

Ze geven met een groen of rood licht aan of ze vol zitten, maken automatisch melding bij afvalophaler Irado als ze geleegd moeten worden en ze werken op zonne-energie. De mogelijke afvalcontainers van de toekomst zijn woensdag als experiment geplaatst aan de Jan van Kanrede in Capelle-West.

Irado heeft de containers laten ontwikkelen als een duurzamer, slimmer en gebruikersvriendelijker alternatief op de huidige afvalcontainers. Het bedrijf hoopt ook dat met de nieuwe containers minder zakken naast de container komen te staan. Ook zijn de containers zo ontwikkeld dat er makkelijker onderdelen vervangen kunnen worden bij defecten of vandalisme. Nu moet vaak de gehele bovenkant vervangen worden wanneer het misgaat.

De containers zijn woensdag 27 november geplaatst door Irado. Daarbij werd door bewoners gelijk een probleem ontdekt met de papiercontainer: de opening was gevaarlijk laag en groot genoeg voor een hond of klein kind om doorheen te gaan. Irado heeft de dag daarop gelijk een ander model container laten plaatsen.

De proef loopt nog tot 1 maart 2020. Of de containers daarna verder uitgerold worden in de stad laat Irado afhangen van hoe de containers in de praktijk werken. Daarbij wordt feedback van bewoners meegenomen.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag