zondag, april 21, 2024

Capelle verdient 78 miljoen met verkoop Eneco

- Advertisement -

De gemeente Capelle verdient 78 miljoen euro met de verkoop van Eneco aan de Japanse bedrijven Mitsubishi en Chubu. Veel gemeenten in de regio hebben aandelen in het Rotterdamse energiebedrijf, waaronder Capelle. Die aandelen worden waarschijnlijk verkocht.

Er werken 3500 mensen bij Eneco. Eneco blijft een zelfstandig Nederlands bedrijf en het hoofdkantoor blijft in Rotterdam, meldt RTV Rijnmond. Er komt wel een nieuwe Nederlandse directeur. Het bedrijf is met ruim twee miljoen klanten het op één na grootste energiebedrijf in Nederland.

Hoewel de aandeelhouders al akkoord gegaan zijn met de verkoop, is de deal nog niet rond. De verkoop moet nog goedgekeurd worden door onder andere de mededingingsautoriteiten en het ministerie van economische zaken. De gemeente Capelle verwacht dat de verkoop begin 2020 plaats zou kunnen vinden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen