Capelle verdient 78 miljoen met verkoop Eneco

De gemeente Capelle verdient 78 miljoen euro met de verkoop van Eneco aan de Japanse bedrijven Mitsubishi en Chubu. Veel gemeenten in de regio hebben aandelen in het Rotterdamse energiebedrijf, waaronder Capelle. Die aandelen worden waarschijnlijk verkocht.

Er werken 3500 mensen bij Eneco. Eneco blijft een zelfstandig Nederlands bedrijf en het hoofdkantoor blijft in Rotterdam, meldt RTV Rijnmond. Er komt wel een nieuwe Nederlandse directeur. Het bedrijf is met ruim twee miljoen klanten het op één na grootste energiebedrijf in Nederland.

Hoewel de aandeelhouders al akkoord gegaan zijn met de verkoop, is de deal nog niet rond. De verkoop moet nog goedgekeurd worden door onder andere de mededingingsautoriteiten en het ministerie van economische zaken. De gemeente Capelle verwacht dat de verkoop begin 2020 plaats zou kunnen vinden.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag