Capelle stopt noodgedwongen met berichtendienst WhatsApp

De gemeente Capelle aan den IJssel stopt per 7 december voorlopig met WhatsApp. De berichtendienst heeft haar voorwaarden aangepast waardoor gemeenten WhatsApp niet meer mogen gebruiken als dienstverleningskanaal richting burgers.

Na de zomervakantie is Capelle gestart met WhatsApp. Dit verliep prima. De afgelopen maanden is gebleken dat WhatsApp een heel toegankelijk extra kanaal is voor dienstverlening voor Capellenaren.

Het tijdelijk stoppen met WhatsApp is “noodzakelijk” omdat het bedrijf aangekondigd heeft juridische stappen te nemen tegen overheden die het communicatiekanaal blijven gebruiken. Veel gemeenten stoppen met het gebruik van de berichtendienst. In het voorjaar komt WhatsApp met een aangepaste variant voor overheden. De gemeente wacht deze versie af en als blijkt dat deze de kwaliteit van de huidige dienstverlening kan garanderen gaat de berichtendienst waarschijnlijk weer gebruikt worden.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag