zondag, mei 19, 2024

Capelle maakt afspraken over sociale huurwoningen

- Advertisement -

De gemeente Capelle, woningcorporatie Havensteder en de Huurdersraad Capelle hebben gisteren samenwerkingsafspraken gemaakt voor de periode 2020-2021. In de overeenkomst maken de partijen afspraken over de aantallen en beschikbaarheid van sociale huurwoningen in de stad. Ook de kwaliteit en de duurzaamheid van de woningen en de leefbaarheid in de Capelse wijken staat in de overeenkomst op papier.

Met zo’n 10.000 sociale huurwoningen heeft Capelle een behoorlijke beschikbare woningvoorraad. 90% daarvan is in eigendom van Havensteder. In de overeenkomst is afgesproken dat Havensteder, maar ook de andere woningcorporaties tot in 2030 inzetten op het behoud van minimaal 10.000 sociale huurwoningen.

Het doel hiervan is dat Havensteder, de huurders en de gemeente met elkaar samenwerken. Capelle wil een stad zijn voor alle Capellenaren, dus ook bewoners met minder koopkracht. Daarom zal 70% van de sociale huurwoningen een maximale huur van 650 euro (prijspeil 2019) houden. Waardoor deze woningen beschikbaar blijven voor bewoners met recht op huurtoeslag. Er zijn ook afspraken gemaakt om doorstroming te bevorderen. Ouderen in een te grote woning kunnen straks makkelijker naar een kleinere woning verhuizen, zonder dat ze daardoor een hogere huur hoeven te betalen. Daardoor komt een grotere woning weer beschikbaar voor jonge gezinnen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen