Capelle maakt afspraken over sociale huurwoningen

De gemeente Capelle, woningcorporatie Havensteder en de Huurdersraad Capelle hebben gisteren samenwerkingsafspraken gemaakt voor de periode 2020-2021. In de overeenkomst maken de partijen afspraken over de aantallen en beschikbaarheid van sociale huurwoningen in de stad. Ook de kwaliteit en de duurzaamheid van de woningen en de leefbaarheid in de Capelse wijken staat in de overeenkomst op papier.

Met zo’n 10.000 sociale huurwoningen heeft Capelle een behoorlijke beschikbare woningvoorraad. 90% daarvan is in eigendom van Havensteder. In de overeenkomst is afgesproken dat Havensteder, maar ook de andere woningcorporaties tot in 2030 inzetten op het behoud van minimaal 10.000 sociale huurwoningen.

Het doel hiervan is dat Havensteder, de huurders en de gemeente met elkaar samenwerken. Capelle wil een stad zijn voor alle Capellenaren, dus ook bewoners met minder koopkracht. Daarom zal 70% van de sociale huurwoningen een maximale huur van 650 euro (prijspeil 2019) houden. Waardoor deze woningen beschikbaar blijven voor bewoners met recht op huurtoeslag. Er zijn ook afspraken gemaakt om doorstroming te bevorderen. Ouderen in een te grote woning kunnen straks makkelijker naar een kleinere woning verhuizen, zonder dat ze daardoor een hogere huur hoeven te betalen. Daardoor komt een grotere woning weer beschikbaar voor jonge gezinnen.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag