Capelle maakt thuiswonen langer mogelijk dankzij blijverslening

Capelse huiseigenarenvan 60 jaar en ouder kunnen gebruik gaan maken van een lening om hun koopwoning aan te passen, zodat zij langer in eigen huis en woonomgeving kunnen blijven.  Deze nieuwe zogenaamde Blijverslening biedt de gemeente aan. De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het voorstel van wethouder Wilson.

Met de Blijverslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) kunnen Capellenaren tegen een gunstige rente en voorwaarden geld lenen.

Wethouder Marc Wilson: “Om zo lang mogelijk te wonen en leven in een vertrouwd huis kan het nodig zijn de woning aan te passen. Via de Wmo biedt de gemeente nu al ondersteuning wanneer Capellenaren dat nodig hebben. Door de Blijverslening stellen we Capellenaren in staat om hun koophuis al eerder aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van een slaapkamer of badkamer naar de begane grond.”

Blijverslening aanvragen
Capellenaren die aanspraak willen maken op de Blijverslening, kunnen telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente via 14010 (werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur) of een afspraak maken via capelleaandenijssel.nl. De medewerker van het Wmo-loket bekijkt of is voldaan aan de voorwaarden van de lening, maar geeft ook vrijblijvend advies.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag