donderdag, mei 23, 2024

Gemeente start in januari werkzaamheden Schildersvormenbuurt

- Advertisement -

De gemeente start donderdag 9 januari met de rioleringswerkzaamheden in de Schildersvormenbuurt. Het grote onderhoud zal starten ter hoogte van de Ets en de Fresco. De riolering wordt vervangen, hiervoor gaat de doorgaande weg volledig open. Naast het vervangen van de riolering wordt er een gecombineerd hemelwater en drainagestelsel (DT-riool) aangelegd. Op deze manier wordt het hemelwater afgevoerd naar de singel.

Omdat de straat toch open moet zullen de NUTS bedrijven waaronder Eneco, en telecombedrijven tevens tegelijkertijd werkzaamheden uitvoeren. Nadat de werkzaamheden hebben plaatsgevonden zal de straat in het kader van IBOR-project worden opgehoogd en zullen groenvoorzieningen en speelplaatsen gelijk worden vervangen. Om de overlast van afval tegen te gaan zullen er tevens gelijk ondergrondse containers worden geplaatst.

Voor de wijk wordt er tevens een nieuw verlichtingsplan gerealiseerd. En het asfalt wat nu ligt op de erfontsluitingswegen zal worden vervangen door betonstraatstenen. Dit is duurzamer dan asfalt aldaar deze kunnen worden hergebruikt bij het opnieuw ophogen van de straat. Naar verwachting duren de werkzaamheden van de aannemer tot eind 2020. In het nieuwe plantseizoen, dat duurt van november 2020 t/m maart 2021, zal de gemeente het nieuwe groen aanbrengen. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd de firma Bunnik Groep uit Alphen aan den Rijn

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen