Capels restaurant kookt creatief met kliekjes na de kerst

Tijdens de feestdagen wordt er nogal wat voedsel weggegooid. Bij restaurant Fuiks Eten en Drinken in Capelle aan den IJssel maken ze van de nood een deugd en wordt de komende dagen met de kerstkliekjes een driegangenmenu op tafel getoverd.

“Er blijft na de kerst veel eten over. Niet alleen in restaurants, maar ook thuis”, zegt restauranteigenaar Rien Bothof. “We vroegen ons vier jaar geleden af hoe we dat eten alsnog kwijtraken. En dat is eigenlijk heel simpel te bereiken, door gasten aan tafel.”

Maar de meeste mensen zijn na twee kerstdagen wel klaar met al dat eten. “Daarom zijn we begonnen met de kliekjesdeal. Onze gasten kunnen hun voorkeuren aangeven en dan maken wij een driegangenmenu voor 25 euro.”

Dat liep vier jaar geleden niet meteen storm, erkent Bothof. “Het werd niet begrepen. Op de tafels lag alleen een menukaartje met de deal. Sommigen vonden dat vreemd en gingen weg, degenen die gebleven zijn zien we elke keer weer terug. En dat zijn er steeds meer geworden.”

Sterker nog: een echtpaar dat op Tweede Kerstdag heeft genoten van het eten bij Fuiks, komt vrijdagavond nog eens terug. “Dat geeft wel aan dat ze waarderen waarvoor we dit doen”, zegt Bothof. “Maar ook dat we met nog meer beleving kwaliteit en smaak serveren.”

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag