maandag, april 15, 2024

Capelse buurtbus nu ook door ‘s-Gravenland

- Advertisement -

De Buurtbus Capelle rijdt vanaf 6 januari ook door de wijk ’s -Gravenland. Het gaat om lijn 606 die een nieuwe route krijgt en nieuwe haltes. De route gaat vanaf aanstaande maandag via Capelsebrug -Kralingseveer-Capelle-West-’s Gravenland–terug naar Capelsebrug.

De buurtbus Capelle is op 2 september van start gegaan met 2 lijnen 606 en 607. De buurtbus verbindt diverse wijken en buurten in Capelle en Kralingseveer en zorgt voor een goede verbinding met het centrum van Capelle aan den IJssel, waaronder de winkelcentra De Koperwiek en De Terp. Ook doen de bussen een aantal OV-haltes en stations aan, waaronder de metrohaltes Capelsebrug en NS Station Schollevaar.

In ’s-Gravenland komen er twee nieuwe haltes; één aan het eind van de Sibeliusweg en één ter hoogte van de Sibeliusweg/Puccinistraat. Bij Capelsebrug is de instaphalte verplaatst naar ‘boven’, Capelsebrug-hoog. De buurtbus stopt dan bij de halte van lijn 37. De uitstaphalte blijft bij Capelsbrug beneden. De buurtbus rijdt op werkdagen twee maal per uur van 07.30 uur tot 18.30 uur.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen