zondag, april 21, 2024

Burgemeester Peter Oskam pleit ook voor vuurwerkverbod

- Advertisement -

Burgemeester Peter Oskam heeft in zijn nieuwjaarstoespraak in het Isala Theater aangegeven dat ook hij voor een algeheel vuurwerk verbod is. Volgens hem moeten gemeentes het voortaan uitbesteden aan professionals en daar één groot feest van maken. Oskam volgt daarmee zijn Rotterdamse collega Aboutaleb op, de Aboutaleb wil dit jaar al voor een algeheel vuurwerkverbod gaan. Oskam wil het gefaseerd invoeren.

Het verbod kan alleen tot stand komen wanneer er strikte handhaving aan te pas komt. Vergunningen voor de verkoop van vuurwerk moeten daarmee in de ban worden gedaan, en handhavers en politie agenten zullen stevig moeten gaan controleren. In zijn toespraak vertelde hij tijdens nieuwjaarsnacht de ellende van vuurwerk zelf heeft aanschouwd. Hij sprak met hulpverleners maar ook met het medisch personeel van het Erasmus ziekenhuis. Hulpverleners op straat voelen zich niet altijd veilig met al het vuurwerk.

Dit jaar was er sprake van 10.000 euro schade door oud- en nieuw. Hierbij is alleen de schade aan straatmeubilair in meegereden, het aantal auto-branden bijvoorbeeld niet. In het begin van zijn burgemeesterschap lag dit bedrag nog op 30.000 euro. De brandweer moest 47 keer uitrukken tijdens de jaarwisseling.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen