Burgemeester Peter Oskam pleit ook voor vuurwerkverbod

Burgemeester Peter Oskam heeft in zijn nieuwjaarstoespraak in het Isala Theater aangegeven dat ook hij voor een algeheel vuurwerk verbod is. Volgens hem moeten gemeentes het voortaan uitbesteden aan professionals en daar één groot feest van maken. Oskam volgt daarmee zijn Rotterdamse collega Aboutaleb op, de Aboutaleb wil dit jaar al voor een algeheel vuurwerkverbod gaan. Oskam wil het gefaseerd invoeren.

Het verbod kan alleen tot stand komen wanneer er strikte handhaving aan te pas komt. Vergunningen voor de verkoop van vuurwerk moeten daarmee in de ban worden gedaan, en handhavers en politie agenten zullen stevig moeten gaan controleren. In zijn toespraak vertelde hij tijdens nieuwjaarsnacht de ellende van vuurwerk zelf heeft aanschouwd. Hij sprak met hulpverleners maar ook met het medisch personeel van het Erasmus ziekenhuis. Hulpverleners op straat voelen zich niet altijd veilig met al het vuurwerk.

Dit jaar was er sprake van 10.000 euro schade door oud- en nieuw. Hierbij is alleen de schade aan straatmeubilair in meegereden, het aantal auto-branden bijvoorbeeld niet. In het begin van zijn burgemeesterschap lag dit bedrag nog op 30.000 euro. De brandweer moest 47 keer uitrukken tijdens de jaarwisseling.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag