Nog meer veranderingen in Capels stadscentrum en winkelcentrum de Koperwiek

De Gemeente Capelle aan den IJssel en Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum de Koperwiek, hebben afspraken gemaakt over de volgende fasen van de vernieuwing van het winkelcentrum en het stadsplein. De Koperwiek en het Capelse centrumgebied waaronder het stadsplein worden in stappen gemoderniseerd. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt eerst de Jumbo en directe omgeving aangepast. Daarna volgt het RET metrostation en het stadsplein.

Wereldhave start in het eerste kwartaal van dit jaar met de uitbreiding van de Jumbo. De vernieuwde Jumbo wordt verplaatst en vergroot tot een winkeloppervlakte van circa 2.800 vierkante meter. Tegelijk met deze verbouwing wordt er ruimte gemaakt voor een volledig nieuwe versstraat. De winkels van Ekoplaza en Kip Ik heb Je worden ook vernieuwd en verplaatst. Dit deel van de Koperwiek krijgt een grotere en modernere entree in stijl met het al verbouwde deel van het winkelcentrum.

De gemeente Capelle, Wereldhave en de RET starten in het eerste kwartaal van 2020 met de voorbereidende werkzaamheden om ook het Stadsplein in 2021 in te richten. De RET start nog voor de zomer van 2020 met de vernieuwing van het metrostation. Ook de verschillende straten in het centrum worden door de gemeente gelijk met de verbouwing van de Koperwiek vernieuwd. De Rivierweg naast het winkelcentrum krijgt een nieuw wegprofiel in de stijl van de rest van de vernieuwde binnenstad.

De vergunning voor de verbouwplannen van de Koperwiek rondom de Jumbo is verstrekt en de verbouwing zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 starten en een jaar later afgerond zijn.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag