zaterdag, mei 25, 2024

Capelse ondernemers gaan voor hergebruik

- Advertisement -

Deze week zijn negen Capelse bedrijven gestart met de Circulair Ondernemen Challenge. Met deze Challenge gaan de bedrijven elkaar helpen om zo bewust mogelijk om te gaan met grondstoffen en dus het milieu. Het is een initiatief van de Rabobank in samenwerking met KPMG en de gemeente Capelle aan den IJssel.

De deelnemende bedrijven aan de Capelse Circulair Challenge zijn het IJsselland Ziekenhuis, Lingsveld Coffee Concepts, Isala Theater, Van Steensel Assurantiën, Compair Airconditioning, Golfclub Capelle, Pro Management, De Haij & van der Wende Advocaten, en Gemeente Capelle aan den IJssel.

De kick off van de Challenge vond plaats op vrijdag 17 januari. Negen Capelse bedrijven lieten zich daar inspireren door de succesvolle voorbeelden. Bij circulair ondernemen bestaat er zo min mogelijk afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt.

De Challenge is erop gericht om bedrijven te helpen zo verstandig mogelijk om te gaan met grondstoffen. Op die manier kunnen bedrijven en organisaties een belangrijke bijdrage leveren aan een leefbare wereld, maar ook elkaar helpen. Ondernemers zijn vaak van elkaar afhankelijk. Het afval van bijvoorbeeld het ene bedrijf kan als grondstof worden gebruikt door een ander bedrijf.

In het Programma Duurzaamheid 2019-2022 staan de uitdagingen en doelen van de gemeente Capelle aan den IJssel op het gebied van circulaire economie. Het gaat daarbij niet alleen om inkoop, hergebruik en afvalscheiding, maar ook het voorlichten en ondersteunen van bewoners en bedrijven. Om die reden draagt de gemeente financieel bij aan de Circulair Ondernemen Challenge en doet zij mee als deelnemer.

Foto: Jan Kok

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen