woensdag, mei 29, 2024

Vier overvallen in 2019

- Advertisement -

In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2019 vier overvallen gepleegd. Hiermee zakt het aantal overvallen sinds 2016. In 2018 werd er nog vijf keer een overval gepleegd. Het aantal is overigens wel flink gedaald want in 2012 werd er nog 15 keer een overval gepleegd en in 2013 zelfs 19 keer. In 2014 10 keer, 2015 11 keer, 2016 13 keer en in 2017 9 keer.

We zetten de incidenten nog even op een rij voor u

Vrijdag 1 februari 2019
Een pizzakoerier wordt op de Nabucco overvallen van zijn pizza en portemonnee van de zaak. Een man van ongeveer 20-25 jaar beroofde het slachtoffer onder bedreiging, de dader vluchtte het Schollebos in. Het is niet bekend of er nog iemand is aangehouden.

Maandag 28 oktober 2019
Een man verkleed als pizzakoerier poogde de woning van Ronnie Flex te overvallen, echter waren de aanwezigen op zijn hoede toen er in de avond werd aangebeld bij zijn woning in Schollevaar. De lafaard bleek op slippers te lopen en had een thuisbezorgd jas aan, hij vluchtte op een scooter. Ali B. loofde een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip. Het is niet bekend of er uiteindelijk iemand is aangehouden

Vrijdag 1 november 2019
Een blanke man overval de Domino’s aan het Slotplein. De man komt met een zwarte bivakmuts de zaak binnen en bedreigd het personeel. Met onbekende buit gaat hij ervandoor. De Domino’s is al vaker overvallen geweest. Deze vonden plaats in 2013 en 2017.

Zondag 29 december 2019
Een maaltijdbezorger is zondagavond omstreeks 19.15 uur overvallen door een groep jongeren op de Tosca in Capelle-Schollevaar. De jongen werd door de groep tegengehouden en moest daarbij zijn maaltijd afstaan en onbekend geldbedrag. De groep jongens ging er daarna vandoor. De zeer geschrokken bezorger reed terug naar de zaak en meldde daar de overval aan zijn baas. De politie heeft nog actief naar de jongens gezocht maar niet meer aangetroffen. De maaltijdbezorger zal slachtofferhulp aangeboden krijgen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen