maandag, april 15, 2024

Schollebos afgesloten vanwege verwachte storm Ciara

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat morgen, 9 februari, vanaf 12 uur het Schollebos afsluiten vanwege de aangekondigde zware storm. Op de toegangswegen van het stadsdeelpark worden borden geplaatst, waarop staat vermeld dat het bos niet toegankelijk is. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan.

Het stadsdeelpark wordt afgesloten omdat het KNMI een waarschuwingscode heeft afgegeven voor storm en zware windstoten.

Wethouder Marc Wilson: “Het Schollebos is een prachtig stuk natuur en wordt door veel inwoners gebruikt. Weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat er onveilige situaties ontstaan, omdat bomen kunnen omvallen of takken kunnen afbreken. Daarom sluiten we het bos nu tijdelijk af en raden we iedereen af het bos te bezoeken”.

De bezoekers van het Schollebos worden naast de borden, ook via de website van de gemeente en via sociale media op de hoogte gesteld van de afsluiting van het bos. Als de storm voorbij is wordt het bos geïnspecteerd. Als dat nodig is worden werkzaamheden uitgevoerd en het park weer opgesteld.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen