75 jaar vrijheid met 75 Capelse interviews over vrijheid

Gisteren was het precies 75 dagen voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland en dus ook in Capelle. In aanloop naar deze bijzondere 5 mei plaatst de gemeente iedere dag een interview met een Capellenaar over de betekenis van Vrijheid op Capelse facebookpagina www.facebook.com/capelleaandenijssel.gemeente. Verhalen van mensen die een oorlog hebben meegemaakt of wiens familieleden de oorlog hebben meegemaakt. Verhalen van jong en oud over hoe zij vrijheid beleven en wat vrijheid voor hen betekent.

Het communicatiebureau Rijken en Jaarsma heeft vorig jaar gehoor gegeven aan de oproep van de burgemeester om met een idee te komen voor de viering van 75 jaar vrijheid. Het thema van de viering is dit jaar ’Geef Vrijheid door’. Het bureau kwam met het idee om 75 interviews te houden over de betekenis van vrijheid. Het afnemen, bundelen en verspreiden van de verhalen sluit goed aan bij dit thema. Het Denk en doe mee fonds heeft hiervoor een bijdrage verleend.

Tijdens het bevrijdingsfestival op het Stadsplein en in het Isalatheater op 5 mei worden de interviews in boekvorm aangeboden.

In aanloop naar de 75e Bevrijdingsdag zijn er tal van activiteiten in Capelle aan den IJssel. Zo is er een gedichtenwedstrijd voor scholieren, een debatwedstrijd en een gratis familie theatervoorstelling in het Isalatheater.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag