maandag, april 15, 2024

Fatale steekpartij Capelsebrug was zelfverdediging

- Advertisement -

De fatale steekpartij bij metrostation Capelsebrug in september vorig jaar was zelfverdediging. Dat zegt advocaat Cem Kekik die verdachte Guillian van H.(21) bijstaat.

De rechter besloot vrijdag dat de verdachte langer blijft vastzitten. De Rotterdammer heeft bekend dat hij vlakbij de controlepoortjes van de metro heeft gestoken. De 20-jarige Wesley uit Lekkerkerk kwam om het leven.

De zaak tegen Guillian van H. wordt op 19 juni inhoudelijk behandeld. Dan zal nadrukkelijk aan de orde komen of de (nu) 21-jarige verdachte moet worden berecht als volwassene of minderjarige.

De psycholoog en psychiater die hem hebben onderzocht, adviseren het jeugdstrafrecht toe te passen. De reclassering pleit voor het volwassenenstrafrecht. Ook justitie heeft al aangekondigd Van H. mentaal als meerderjarige te zien. Bij het jeugdstrafrecht is de maximale celstraf die kan worden opgelegd twee jaar. Daarnaast is een vorm van behandeling mogelijk, zoals (jeugd-)tbs

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen