Fatale steekpartij Capelsebrug was zelfverdediging

De fatale steekpartij bij metrostation Capelsebrug in september vorig jaar was zelfverdediging. Dat zegt advocaat Cem Kekik die verdachte Guillian van H.(21) bijstaat.

De rechter besloot vrijdag dat de verdachte langer blijft vastzitten. De Rotterdammer heeft bekend dat hij vlakbij de controlepoortjes van de metro heeft gestoken. De 20-jarige Wesley uit Lekkerkerk kwam om het leven.

De zaak tegen Guillian van H. wordt op 19 juni inhoudelijk behandeld. Dan zal nadrukkelijk aan de orde komen of de (nu) 21-jarige verdachte moet worden berecht als volwassene of minderjarige.

De psycholoog en psychiater die hem hebben onderzocht, adviseren het jeugdstrafrecht toe te passen. De reclassering pleit voor het volwassenenstrafrecht. Ook justitie heeft al aangekondigd Van H. mentaal als meerderjarige te zien. Bij het jeugdstrafrecht is de maximale celstraf die kan worden opgelegd twee jaar. Daarnaast is een vorm van behandeling mogelijk, zoals (jeugd-)tbs

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag