zondag, mei 19, 2024

Restaurant Fuiks bezorgt maaltijden thuis vanwege corona

- Advertisement -

Restaurant Fuiks gaat komende tijd maaltijden bereiden en bezorgen bij oudere mensen die door het corona virus niet uit hun huis kunnen.

Het restaurant heeft net als vele andere veel annuleringen en met de komst van een nieuwe menukaart een grote voorraad producten in huis. Eigenaar Marinus Bothof is niet van plan arbeidstijdverkorting te vragen voor zijn personeel, of ingrediënten weg te gooien.

Bothof zegt bij Rijnmond geschrokken te zijn van de maatregelen die het kabinet aangekondigd heeft. Terwijl de eerste annuleringen binnenkwamen, riep hij zijn personeel bij elkaar. “We hebben een goede fles wijn gedronken en tegen elkaar gezegd: we gaan niet bij de pakken neerzitten. We hebben voorraad, chefs en mensen in de bediening.”

Vandaar dat bijzondere maaltijden aan huis worden bezorgd bij ouderen in Capelle en omgeving. “Gepocheerde rogvleugel met doperwtencrème. Zoetzure venkel en gele wortel in een saus van rivierkreeft uit Krimpenerwaard. Dat zet je normaal thuis niet zo snel op tafel. Maar vanaf zondag wel”, zegt Bothof. Hij biedt de gerechten tegen kostprijs aan. “We gaan hiermee door net zo lang tot de ouderen weer naar buiten mogen.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen