Restaurant Fuiks bezorgt maaltijden thuis vanwege corona

Restaurant Fuiks gaat komende tijd maaltijden bereiden en bezorgen bij oudere mensen die door het corona virus niet uit hun huis kunnen.

Het restaurant heeft net als vele andere veel annuleringen en met de komst van een nieuwe menukaart een grote voorraad producten in huis. Eigenaar Marinus Bothof is niet van plan arbeidstijdverkorting te vragen voor zijn personeel, of ingrediënten weg te gooien.

Bothof zegt bij Rijnmond geschrokken te zijn van de maatregelen die het kabinet aangekondigd heeft. Terwijl de eerste annuleringen binnenkwamen, riep hij zijn personeel bij elkaar. “We hebben een goede fles wijn gedronken en tegen elkaar gezegd: we gaan niet bij de pakken neerzitten. We hebben voorraad, chefs en mensen in de bediening.”

Vandaar dat bijzondere maaltijden aan huis worden bezorgd bij ouderen in Capelle en omgeving. “Gepocheerde rogvleugel met doperwtencrème. Zoetzure venkel en gele wortel in een saus van rivierkreeft uit Krimpenerwaard. Dat zet je normaal thuis niet zo snel op tafel. Maar vanaf zondag wel”, zegt Bothof. Hij biedt de gerechten tegen kostprijs aan. “We gaan hiermee door net zo lang tot de ouderen weer naar buiten mogen.”

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag