maandag, april 15, 2024

Centraal Bureau Levensmiddelen verzoekt Mark Rutte voor verruiming rij-en winkeltijden

- Advertisement -

De brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) heeft woensdag een brief gestuurd naar Mark Rutte om supermarkten meer vrijheid te geven in hun rij- en winkeltijden. Met deze brief willen ze dat de overheid gemeentes opdracht geeft om bijvoorbeeld nachtleveringen toe te staan.

Supermarkten kampen sinds de eerste persconferentie van het kabinet met hamstergedrag van consumenten. Het is daardoor lastig om de voorraad van brood, groente- en fruit, pasta’s, houdbare melk en rijstproducten voldoende in de schappen te krijgen. De voorraad welke aangevuld wordt is vaak beperkt.

Omdat winkels het moeten doen met de openings- en sluittijden van de winkel moet hierbinnen ook de bevoorrading plaatsvinden, een grote logistiek operatie voor transporteurs en distributiecentra. Met bijvoorbeeld nachtleveringen kunnen de voorraden in de nacht worden aangevuld zodat de winkel een gehele dag voldoende heeft liggen. Vrachtwagens kunnen dan meer per rit meenemen.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen