Centraal Bureau Levensmiddelen verzoekt Mark Rutte voor verruiming rij-en winkeltijden

De brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) heeft woensdag een brief gestuurd naar Mark Rutte om supermarkten meer vrijheid te geven in hun rij- en winkeltijden. Met deze brief willen ze dat de overheid gemeentes opdracht geeft om bijvoorbeeld nachtleveringen toe te staan.

Supermarkten kampen sinds de eerste persconferentie van het kabinet met hamstergedrag van consumenten. Het is daardoor lastig om de voorraad van brood, groente- en fruit, pasta’s, houdbare melk en rijstproducten voldoende in de schappen te krijgen. De voorraad welke aangevuld wordt is vaak beperkt.

Omdat winkels het moeten doen met de openings- en sluittijden van de winkel moet hierbinnen ook de bevoorrading plaatsvinden, een grote logistiek operatie voor transporteurs en distributiecentra. Met bijvoorbeeld nachtleveringen kunnen de voorraden in de nacht worden aangevuld zodat de winkel een gehele dag voldoende heeft liggen. Vrachtwagens kunnen dan meer per rit meenemen.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag