zondag, mei 19, 2024

Beperkte openingstijden gemeentehuis Capelle

- Advertisement -

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken past de gemeente Capelle aan den IJssel de openingstijden van het gemeentehuis aan. Vanaf vrijdag 27 maart zijn het gemeentehuis en de balies van Publiekszaken alleen nog op maandag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur geopend.

Voor het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs (als de geldigheid binnen 1 maand verloopt), zeer dringende aanvragen van paspoort of ID-kaart of het doorgeven van een geboorte of overlijden moeten Capellenaren vanaf vrijdag 27 maart een afspraak maken. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 14010. Het ophalen van een rijbewijs, paspoort of ID-kaart is mogelijk op maandag en donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur in het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente werken aan de balie en telefonisch in kleinere teams. Daardoor kunnen de wachttijden soms iets langer zijn. Via de social media kanalen Facebook of Twitter is de gemeente ook goed bereikbaar. Capellenaren kunnen ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Voor het aanvragen van een akte, uittreksel of ander product roept de gemeente op om op www.capelleaandenijssel.nl te kijken of de aanvraag digitaal mogelijk is. Capellenaren met gezondheidsklachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts zijn tijdelijk niet welkom in het gemeentehuis.

Bij de Capelse Milieustraat aan de Groenedijk 12 is het de laatste dagen erg druk. Veel mensen lijken nu hun huis en tuin flink op te ruimen. De gemeente Capelle doet een dringende oproep aan Capellenaren om alleen naar de milieustraat te komen als het echt noodzakelijk is. Oude spullen even bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur. Bij de milieustraat gelden dezelfde landelijke maatregelen: houd 1,5 meter afstand tot elkaar en kom met gezondheidsklachten als verkoudheid, keelpijn, koorts en hoesten niet naar de milieustraat. Er worden maximaal 7 auto’s tegelijk toegelaten, dus de wachttijd kan oplopen. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen