Nieuwe maatregelen in strijd tegen Coronavirus

Minister Grapperhaus heeft gisterenavond een drietal verscherpte maatregelen aangekondigd: Allereerst worden alle samenkomsten, dus evenementen en bijeenkomsten, verboden worden tot 1 juni. Daarnaast is het maximum van honderd personen ook geschrapt. De politiek geeft Burgemeesters meer bevoegdheden om de maatregelen beter te handhaven. In de praktijk betekent dit dat zij noodverordeningen mogen afkondigen als zij dit nodig achten. Ten slotte worden boetes ingesteld om de maatregelen beter te kunnen handhaven.

Burgemeesters worden ook bevoegd om een verbod op groepsvorming te mogen handhaven. Dit betekent drie of meer mensen geen anderhalve meter afstand in acht nemen en geen huishouding vormen. De minister benadrukt wel dat er een uitzondering is voor kinderen, maar roept ouders op om hun ‘gezonde verstand’ te gebruiken.

Ook met winkels zijn er scherpere afspraken gemaakt om de maatregelen te kunnen waarborgen. Mochten zij zich hier niet aan houden, dan kan de burgemeester overgaan tot de sluiting van de winkel.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag