Gemeente plaatst waarschuwingsborden bij speelplaatsen

De gemeente is begonnen met het plaatsen van waarschuwingsborden bij onder andere speelplaatsen en plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Op de borden staat aangegeven dat je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden.

Het kabinet kwam maandagavond met verscherpte regels voor onder andere het afstand houden van elkaar. Handhavers zullen hierop gaan controleren waar nodig mensen in eerste instantie aanspreken, bij meerdere waarschuwing volgt een boete welke kan oplopen tot 400 euro.

Winkels zijn zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat men afstand van elkaar houdt. Er is sprake van een maximaal aantal mensen per vierkante meters in de supermarkt. Wanneer bedrijven zich hier niet aan houden kan de gemeente besluiten om het pand te sluiten of een boete van wel 4000 euro op te leggen.

Foto : Rene Jacobs

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag