zondag, april 21, 2024

Gemeente plaatst waarschuwingsborden bij speelplaatsen

- Advertisement -

De gemeente is begonnen met het plaatsen van waarschuwingsborden bij onder andere speelplaatsen en plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Op de borden staat aangegeven dat je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden.

Het kabinet kwam maandagavond met verscherpte regels voor onder andere het afstand houden van elkaar. Handhavers zullen hierop gaan controleren waar nodig mensen in eerste instantie aanspreken, bij meerdere waarschuwing volgt een boete welke kan oplopen tot 400 euro.

Winkels zijn zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat men afstand van elkaar houdt. Er is sprake van een maximaal aantal mensen per vierkante meters in de supermarkt. Wanneer bedrijven zich hier niet aan houden kan de gemeente besluiten om het pand te sluiten of een boete van wel 4000 euro op te leggen.

Foto : Rene Jacobs

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen