Extra politiecontroles in Capelle aan den IJssel

Burgemeester Peter Oskam heeft besloten dat politie en handhaving extra gaan controleren op plekken als winkelcentra, parken en bruggen. De burgemeester heeft dat besluit kunnen nemen omdat burgemeesters extra bevoegdheden hebben om te zorgen dat de coronamaatregelen worden nageleefd.

Ook geldt er een samenscholingsverbod voor alle Capellenaren, waarbij zelfs boetes uitgeschreven kunnen worden als drie of meer personen geen anderhalve meter afstand tot elkaar houden. Alleen gezinnen zijn uitgezonderd van deze maatregel.

Volgens de burgemeester worden in Capelle de maatregelen goed nageleefd, maar helaas ziet hij ook nog steeds groepjes jongeren die bij elkaar zitten.
In eerste instantie wordt bij overtreden van de regels een waarschuwing gegeven. Wie dan nog niet wil luisteren kan een flinke boete verwachten.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag