vrijdag, april 19, 2024

Wethouder Westerdijk: “Adopteer een gezin voor 35 euro”

- Advertisement -

De Voedselbank in Capelle krijgt door de corona-uitbraak meer vraag naar hulp. De hulporganisatie heeft de afgelopen week 172 pakketten en 83 zogenaamde kindertasjes uitgedeeld.

De Voedselbank maakt zich grote zorgen omdat er minder spullen binnenkomen. Er zijn minder leveringen vanuit de supermarkten en fors minder giften in goederen en in geld. Daar tegenover komen meer mensen nu in de problemen omdat ze geen werk meer hebben of hun inkomsten sterk zijn gedaald.

Gert Abma, voorzitter van de Voedselbank: “We doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen, ook in deze moeilijke tijden. We verwachten dat de komende weken meer huishoudens, die van weinig geld rond moeten komen, in de problemen komen. Daarom is een gift belangrijk zodat wij spullen kunnen kopen”.

Wethouder Harriët Westerdijk: “De mensen van de Voedselbank doen fantastisch werk in Capelle. Vele gezinnen en personen hebben de afgelopen jaren een voedselpakket gekregen. In deze zware tijden gaat dat gewoon door en moet dat ook doorgaan. Ik heb gehoord over de zorgen van de Voedselbank. De gemeente ondersteunt de Voedselbank, maar ik vraag ook aan de Capellenaar dat te doen. Daarom doe ik een dringende oproep aan iedereen in Capelle: Steun de Voedselbank met een gift. Adopteer een gezin voor 35 euro, dat is de prijs van een voedselpakket”.

U kunt de Voedselbank Capelle helpen door een bedrag te storten op:
Stichting Voedselbank Capelle aan den IJssel
Omschrijving: Donatie Voedselbank Capelle
Rabobankrekening NL 79 RABO 016 88 28 006

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen