donderdag, mei 23, 2024

Luchtkwaliteit in Capelle voldoet aan wettelijke norm

- Advertisement -

In Capelle aan den IJssel voldoet de luchtkwaliteit aan de wettelijke regels voor stikstofdioxide. Dat blijkt uit de metingen die elke vier weken zijn gedaan in de periode augustus 2019 tot maart 2020.

Door inwoners is met behulp van de milieudienst Rijnmond, de DCMR, op 11 plaatsen gemeten. Overal lagen de waarden voor stikstofdioxide onder de Europese regels van 40 microgram per kubieke meter. Voor de hele gemeente schat de DCMR dat de concentraties stikstofdioxide gemiddeld over een jaar uit komen op 22. De waarden die zijn gemeten liepen uiteen van 18 tot 27. De metingen vonden onder meer plaats in de buurt van de Algeraweg, bij het kruispunt Capelseweg – Bermweg en bij de Abram van Rijckevorselweg.

Stikstofdioxide (NO2) wordt in Nederland voor het grootste gedeelte door het verkeer geproduceerd. Door de maatregelen vanwege het coronavirus is de hoeveelheid verkeer afgenomen. Deskundigen verwachten daarom dat de uitstoot van NO2 de afgelopen weken is gedaald.

De metingen vonden plaats in het kader van het 50-jarig jubileum van het luchtmeetnet van de DCMR. Niet alleen in Capelle maar in het gehele Rijnmondgebied zijn met behulp van inwoners metingen verricht.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen