Luchtkwaliteit in Capelle voldoet aan wettelijke norm

In Capelle aan den IJssel voldoet de luchtkwaliteit aan de wettelijke regels voor stikstofdioxide. Dat blijkt uit de metingen die elke vier weken zijn gedaan in de periode augustus 2019 tot maart 2020.

Door inwoners is met behulp van de milieudienst Rijnmond, de DCMR, op 11 plaatsen gemeten. Overal lagen de waarden voor stikstofdioxide onder de Europese regels van 40 microgram per kubieke meter. Voor de hele gemeente schat de DCMR dat de concentraties stikstofdioxide gemiddeld over een jaar uit komen op 22. De waarden die zijn gemeten liepen uiteen van 18 tot 27. De metingen vonden onder meer plaats in de buurt van de Algeraweg, bij het kruispunt Capelseweg – Bermweg en bij de Abram van Rijckevorselweg.

Stikstofdioxide (NO2) wordt in Nederland voor het grootste gedeelte door het verkeer geproduceerd. Door de maatregelen vanwege het coronavirus is de hoeveelheid verkeer afgenomen. Deskundigen verwachten daarom dat de uitstoot van NO2 de afgelopen weken is gedaald.

De metingen vonden plaats in het kader van het 50-jarig jubileum van het luchtmeetnet van de DCMR. Niet alleen in Capelle maar in het gehele Rijnmondgebied zijn met behulp van inwoners metingen verricht.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag