donderdag, juni 13, 2024

Traumahelikopter haalt coronapatiënt op bij IJsselland Ziekenhuis

- Advertisement -

De traumahelikopter heeft zondagmiddag een coronapatiënt opgehaald bij het IJsselland ziekenhuis. De patient lag aldaar op de Intensive Care vanwege Corona en moest vanwege een betere verdeling worden overgeplaatst naar het ziekenhuis in Groningen.

Omdat de afstand per ambulance te groot is, werd de traumahelikopter ingezet. Deze helikopter is groter dan de reguliere traumahelikopters en wordt normaal gesproken gebruikt voor het vervoer van patiënten vanaf de Waddeneilanden. Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt de helikopter ingezet voor vervoer van coronapatiënten van en naar andere ziekenhuis in Nederland en Duitsland.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen