Traumahelikopter haalt coronapatiënt op bij IJsselland Ziekenhuis

De traumahelikopter heeft zondagmiddag een coronapatiënt opgehaald bij het IJsselland ziekenhuis. De patient lag aldaar op de Intensive Care vanwege Corona en moest vanwege een betere verdeling worden overgeplaatst naar het ziekenhuis in Groningen.

Omdat de afstand per ambulance te groot is, werd de traumahelikopter ingezet. Deze helikopter is groter dan de reguliere traumahelikopters en wordt normaal gesproken gebruikt voor het vervoer van patiënten vanaf de Waddeneilanden. Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt de helikopter ingezet voor vervoer van coronapatiënten van en naar andere ziekenhuis in Nederland en Duitsland.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag