Gemeente zoekt raadsadviseur

De gemeente zoekt 36 uur per week  een raadsadviseur:

Houd jij van een dynamische werkomgeving, vind je het leuk om interne en externe contacten aan te boren en te onderhouden en ben je een verbinder?
Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Wat wordt er van je verwacht?
Als raadsadviseur ben je medeverantwoordelijk voor een goed verloop van de bijeenkomsten van de gemeenteraad. Je werkt binnen de griffie actief mee aan de verdere ontwikkeling en ondersteuning van de raad. Je bent aanspreekpunt, adviseur en sparringpartner voor individuele raadsleden Je stemt af met collegeleden en de gemeentelijke organisatie. Je bent secretaris van in ieder geval één van de raadscommissies en de referendumcommissie. Je adviseert desgevraagd Capellenaren over procedures en betrokkenheid van de raad bij uiteenlopende onderwerpen.

Binnen het kleine team van de griffie ben je een flexibele teamspeler die ook bereid is in de avonduren te werken.

Wij vragen
Minimaal HBO+/Academisch werk- en denkniveau met een afgeronde (bestuurlijk) juridische opleiding. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent minimaal 3-5 jaar werkzaam geweest in een politiek bestuurlijke omgeving, bij voorkeur (deels) op een griffie. Je hebt een visie op én aantoonbare kennis van het lokaal bestuur en de ontwikkelingen daarin. Je hebt een stevige persoonlijkheid en je draagt proactief en gedegen bij aan het functioneren en positioneren van de gemeenteraad. Je speelt pragmatisch en direct in op veranderende situaties. Goed communiceren – zowel mondeling als schriftelijk- gaat je goed af. Je bent analytisch scherp en je werkt gestructureerd en planmatig. Je kan snel schakelen als de situatie daarom vraagt.

Wij bieden
Een uitdagende functie bij de gemeente Capelle aan den IJssel in een prettig team met veel contacten in alle lagen van de organisatie en daarbuiten. De functie is in schaal 11 (maximaal €5.067,- bruto per maand bij een volledige werkweek), waarbij we kijken naar je opleiding en de ervaring die je meebrengt. Daarnaast kent de gemeente Capelle aan den IJssel uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden waaronder eigen regie op de inzet van 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuzebudget. We werken vanuit een modern kantoor met flexibele werkplekken in het centrum van de stad. Er is gratis parkeergelegenheid en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend.

Informatie, sollicitatie en sollicitatieprocedure
Wil je meer informatie over het werken bij de Gemeente Capelle aan den IJssel? Bekijk dan onze website www.capelleaandenijssel.nl.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag