donderdag, mei 23, 2024

Samenwerking in tijden van corona

- Advertisement -

De coronamaatregelen kunnen het leven soms best ingewikkeld maken. Zeker voor oudere mensen. Maar er komt ook veel creativiteit en samenwerking door op gang. Dat ervaarde mevrouw ’t Hart (83) uit de Purmerhoek toen ze vanwege een grote renovatie uit haar flat moest. ‘Ik ben zo goed geholpen!’

De huisarts van mevrouw ’t Hart nam contact op met Welzijn Capelle voor zijn patiënt. Mevrouw ’t Hart, een voormalig grondstewardess en nog zelfstandig wonend, wilde graag hulp met haar administratie. Ouderencoach Esther Schouten bracht die samen met haar op orde. Esther vroeg in één moeite door huishoudelijke hulp aan voor mevrouw bij het Wmo-loket. Toen ontdekte de ouderencoach dat de Purmerhoekflat grondig gerenoveerd zou worden – en dus dat mevrouw ’t Hart heel snel tijdelijke woonruimte nodig zou hebben.

Op de dag van de tijdelijke verhuizing kwam ouderencoach Esther langs voor morele steun. Wat bleek? Mevrouw ’t Hart was niet meer in staat om zelf haar kleding, kostbaarheden en boeken in te pakken. Esther: ‘Een enorm dilemma. Want vanwege de corona mogen wij niet meer bij kwetsbare ouderen binnenkomen. Maar: mevrouw had hulp nodig!’ Na overleg met haar manager besloot Esther toch te gaan helpen met pakken, voorzien van mondkapje en handschoenen.

Ondertussen woont mevrouw ’t Hart alweer tweeënhalve week heel tevreden in haar tijdelijke flat, die van alle gemakken voorzien is. Maandag 11 mei mag ze weer terug naar haar opgeknapte flat. Ze kan niet wachten: ‘Ik mis m’n eigen rommeltje zo!’ De buurvrouw is een grote steun. Zij houdt een oogje op mevrouw ’t Hart, heeft een mobieltje geregeld, en brengt boodschappen en eten langs.

Esther Schouten vindt de samenwerking die ontstond voor de verhuizing van de oudere dame belangrijk. ‘De woningcorporatie, huisarts, praktijkondersteuner, de fantastische buurvrouw, Era en ik: wij hebben gebruik gemaakt van elkaars expertise. Zo is er een duurzame samenwerking ontstaan, die ook van pas komt ná de coronacrisis.’


(Esther en mevrouw ’t Hart)

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen