Boek 75 jaar vrijheid – 75 verhalen gratis voor Capellenaren

De verhalenbundel ’75 jaar vrijheid – 75 verhalen’ ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is gratis beschikbaar voor Capellenaren. Voor het boek zijn 75 personen die een link hebben met Capelle aan den IJssel geïnterviewd.

Het eerste exemplaar is op 13 mei door burgemeester Peter Oskam overhandigd aan de Commissaris van de Koning Jaap Smit van de provincie Zuid-Holland. Het boek zou overhandigd worden tijdens een groots bevrijdingsfestival op 5 mei op het Stadsplein. Helaas konden deze festiviteiten vanwege de maatregelen rond corona niet doorgaan.

De interviews zijn vanaf 20 februari dagelijks gepubliceerd op de website en Facebookpagina van de gemeente en zijn gemaakt door Lida Hoebeke en Conny Rijken. De verhalen blijven tot 24 oktober op de website staan. Op deze dag werden in 1945 de Verenigde Naties (VN) opgericht. Het 75-jarig bestaan van de VN vormt het slotstuk van het lustrumjaar van 75 jaar vrijheid.

De 75 geïnterviewden en de (burger)raadsleden krijgen een exemplaar aangeboden. Voor Capellenaren zijn 250 boeken beschikbaar. Zolang de voorraad strekt is vanaf maandag 18 mei een exemplaar op het gemeentehuis af te halen. Vanwege de maatregelen rond corona zijn de openingstijden gewijzigd. Check hiervoor de website van de gemeente.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag