Capels kantoorgebouw omgebouwd tot appartementen

Het tot appartementen en studio’s omgebouwde kantoorgebouw ‘The Scorpio’ is vandaag, in aanwezigheid van enkele nieuwe bewoners, geopend. Ontwikkelaar Certitudo Capital ‘transformeerde’ het voormalige kantoorpand aan de Wormerhoek tot een woongebouw met 72 appartementen en studio’s. De nieuwe bewoners nemen de komende tijd gefaseerd hun intrek.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Stadsontwikkeling) is blij dat het kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel nu een woonfunctie heeft: “Aan lege kantoorgebouwen hebben we niks. Terwijl in de hele regio er ook in Capelle grote behoefte aan woningen voor starters is. Dan is ombouwen een prachtige oplossing. The Scorpio is nu omgebouwd tot een bij de tijd passend gebouw met 72 appartementen waar straks starters en young professionals heerlijk kunnen wonen.”

In 2019 werd er gestart met de transformatie van het kantoorpand Wormerhoek 14. The Scorpio biedt bewoners 72 hoogwaardig afgewerkte huurappartementen en studio’s met een woonoppervlakte van 35 m2 tot 70 m2. Aan de voorzijde van het gebouw is een gezamenlijke verblijfstuin gecreëerd en is er voldoende ruimte voor fietsen in een overdekte afgesloten fietsenstalling. The Scorpio telt 80 parkeerplaatsen waarvan er zes voorzien zijn van elektrische laadstations. De bewoners kunnen ook gebruikmaken van elektrische deelauto’s van Fleet Facilities. De deelauto’s kunnen met een app worden gereserveerd.

Ontwikkelaar Certitudo Capital bouwde in 2019 aan Roer een kantoorgebouw om tot een appartementencomplex. Dit gebouw, ‘The Aquarius’, was vanaf de oplevering direct verhuurd. Nog dit jaar wordt er gestart met enkele transformaties van kantoorgebouwen naar woningen, bijvoorbeeld Rive Tower in het Nieuwe Rivium.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag