donderdag, maart 28, 2024

Foutgeparkeerde auto’s kunnen voortaan worden weggesleept

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle heeft sinds 29 april een nieuwe regel in de algemene plaatselijke verordening opgenomen die het mogelijk maakt om verkeerd geparkeerde auto’s weg te slepen. Dit gebeurt pas wanneer dit echt nodig is. Bijvoorbeeld als auto’s staan op parkeerplaatsen voor gehandicapten of vergunninghouders, laad- en losplekken, marktterreinen of in voetgangersgebieden.

Een bergingsbedrijf gaat de voertuigen wegslepen. Op twee plaatsen zijn bewaarplaatsen ingericht: aan de Hoofdweg 8 en Plantsoenstraat 13A. Om de auto weer terug te krijgen moet de foutparkeerder minimaal € 157,30 betalen (voor voorrijkosten, slepen en stalling). Daar komt € 15,13 bij per dag dat de auto langer staat. Voor voertuigen boven de 3500 kilo gelden hogere kosten.

De gemeente kan de auto verkopen als de eigenaar hem niet ophaalt. Dit kan wanneer de kosten van bewaren hoger oplopen dan de waarde van het voertuig. Om de eigenaar genoeg tijd te geven, verkoopt de gemeente de auto’s nooit binnen 14 dagen. Foutparkeerders kunnen bezwaar maken bij de gemeente Capelle.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen