Gemeente start met verwijderen nestjes processierups

In een aantal bomen in de gemeente zijn kleine nestjes van de eikenprocessierups aangetroffen. Daarom start de gemeente op maandag 8 juni met het verwijderen van deze nestjes. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd.

De eikenprocessierups heeft brandharen die bij mensen ernstige irritaties kunnen geven. Ook  eikenbomen kunnen schade oplopen door vraat van de rups.

Wanneer worden de nesten weggehaald?

De werkzaamheden starten op maandagochtend 8 juni en duren enkele dagen. De nestjes worden uit de bomen weggezogen en afgevoerd. De bomen waaruit de nestjes worden weggezogen staan voornamelijk langs de doorgaande wegen in Capelle en in grotere groengebieden.

Wat merkt u ervan?

De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Mogelijk ervaart u enige geluidhinder of moet u de werkvoertuigen passeren die een gedeelte van de rijbaan blokkeren.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag