zondag, mei 19, 2024

Buurtbus gaat weer rijden

- Advertisement -

Na een onderbreking van drie maanden vanwege het uitbreken van het coronavirus gaat de Buurtbus met de buslijnen 606 en 607 vanaf maandag 15 juni weer rijden in Capelle. De bussen, die zijn voorzien van een plexiglas scherm tussen passagiers en chauffeurs, vervoeren steeds maximaal 4 passagiers tegelijk. Ook in de buurtbussen is het dragen van een mondkapje, net als in de trein, metro, tram en bus, verplicht.

Wethouder Maarten Struijvenberg is blij dat de buurtbus weer gaat rijden in Capelle: “In de eerste tien weken van dit jaar maakten ruim 6.000 passagiers gebruik van de buurtbus. Op de drukste dag, 10 maart, ontving buslijn 607 maar liefst 152 passagiers. De buurtbus voorziet in een behoefte. De maatregelen tegen corona zorgen wellicht even voor wat langere wachttijden, maar in ieder geval kan de buurtbus weer de weg op.”

Opgeknapt en nieuwe bussen in aantocht

Tijdens de verplichte stop zijn de bussen door de buurtbusvereniging opgeknapt en APK-gekeurd. Ook zijn er enkele nieuwe chauffeurs opgeleid. Eind juli worden de huidige twee blauwe bussen vervangen door spiksplinternieuwe buurtbussen. De bussen krijgen een lage instapvloer zodat ze goed toegankelijk zijn voor passagiers met een lichamelijke beperking.

Route en haltes

Meer informatie over de route van de lijnen 606 en 607 in Capelle aan den IJssel is te vinden op www.buurtbuscapelle.nl.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen