Kindpakket voor kinderen

Alle kinderen doen mee! Dat is de slogan van het Kindpakket. De verzameling regelingen waardoor kinderen gewoon mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd. Ook wanneer de ouders minder geld hebben.

Alle gezinnen met kinderen van 3 tot en met 17 jaar hebben daarover een brief gekregen van de gemeente Capelle. Daarbij is de folder Kindpakket meegestuurd. In die folder staat alles over de hulp en bijdragen die ouders met een klein inkomen kunnen krijgen. In de brief staat ook hoe geld bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur aangevraagd kan worden

Een voorbeeld uit het Kindpakket is het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met geld uit dit fonds kunnen kinderen uit gezinnen met een lager inkomen sporten, of op dans- of muziekles gaan. Wethouder Harriët Westerdijk: “Sporten en cultuur zijn zo belangrijk voor kinderen. Geld mag dan geen belemmering zijn. Daarom is het goed dat het fonds er is. Ouders krijgen daarmee een steuntje in de rug om hun kinderen bijvoorbeeld te laten voetballen, gitaar te leren spelen of hun zwemdiploma te laten halen.

Het Jeugdfonds betaalt maximaal € 225 voor sport of € 450 voor cultuur. Hiermee kan een kind van 4 tot en met 17 jaar een jaar lang sporten, muziek- of dansles volgen. Het bedrag is voor het lidmaatschap en de nodige materialen en kleding. Een contactpersoon doet de aanvraag. Deze persoon werkt bijvoorbeeld bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Welzijn Capelle, Stichting Leergeld of de school van het kind.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag