Bermweg tussen Capelle en Nieuwerkerk wordt fietsstraat

De Bermweg tussen Capelle en Nieuwerkerk wordt de aankomende twee maanden omgetoverd in een fietspad, dit houdt in dat het straks niet meer mogelijk is om via het Warmoezenierspad naar Nieuwerkerk aan den IJssel met de auto of met de scooter te rijden.

Reden hiervoor is dat de nieuwbouwwijk Esselaag is aangelegd en men wil voorkomen dat de smalle weg gebruikt wordt als sluiproute. De weg wordt om deze reden met paaltjes afgesloten en de weg wordt opnieuw geasfalteerd. Ook scooters mogen er geen gebruik meer van maken, zij dienen over de ‘s-Gravenweg te rijden.

Door de aanpassing zal de begraafplaats de Essenhof per auto alleen nog maar via de Burgemeester van der Lindenlaan en Bermweg bereikbaar zijn. Vanaf het Kerkhofpad richting Nieuwerkerk aan den IJssel wordt de weg ingedeeld als (brom)fietspad. De werkzaamheden zijn al van start gegaan en moeten eind augustus klaar zijn.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag