Hoofdweg na jarenlange onderhandelingen voltooid

De werkzaamheden van de Hoofdweg tussen Capelle en Nieuwerkerk zijn na jarenlange onderhandelingen en werkzaamheden voltooid. Wethouders Maarten Struijvenberg van gemeente Capelle en Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas hebben vrijdag 10 juli samen met gebiedsmanager Henk Alkema van Prins Alexander de Hoofdweg feestelijk heropend.

De Hoofdweg heeft een jaar lang werkzaamheden achter de rug, eerst is de kruising aangepakt tussen de Akeleibaan en de Schollevaartsedreef daarna is het stuk tot aan de Hoofdweg Noord aangepakt. Het verkeer is nu gescheiden door een middenberm en verkeer heeft op meerdere plekken twee rijstroken gekregen. Ook de rotonde is omgetoverd tot een zogenoemde turborotonde, doorgaand verkeer kan sneller zijn weg vinden en hierdoor staat er veel minder file.

Ook langs de Hoofdweg bij Nieuwerkerk aan den IJssel zijn inmiddels meerdere nieuwe bedrijfspanden neergezet. Ook komt er nog een Aldi in de toekomst. Ook aan de fietsers is gedacht, zij kunnen op andere plekken nu veilig oversteken.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag