donderdag, juni 13, 2024

Hoofdweg na jarenlange onderhandelingen voltooid

- Advertisement -

De werkzaamheden van de Hoofdweg tussen Capelle en Nieuwerkerk zijn na jarenlange onderhandelingen en werkzaamheden voltooid. Wethouders Maarten Struijvenberg van gemeente Capelle en Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas hebben vrijdag 10 juli samen met gebiedsmanager Henk Alkema van Prins Alexander de Hoofdweg feestelijk heropend.

De Hoofdweg heeft een jaar lang werkzaamheden achter de rug, eerst is de kruising aangepakt tussen de Akeleibaan en de Schollevaartsedreef daarna is het stuk tot aan de Hoofdweg Noord aangepakt. Het verkeer is nu gescheiden door een middenberm en verkeer heeft op meerdere plekken twee rijstroken gekregen. Ook de rotonde is omgetoverd tot een zogenoemde turborotonde, doorgaand verkeer kan sneller zijn weg vinden en hierdoor staat er veel minder file.

Ook langs de Hoofdweg bij Nieuwerkerk aan den IJssel zijn inmiddels meerdere nieuwe bedrijfspanden neergezet. Ook komt er nog een Aldi in de toekomst. Ook aan de fietsers is gedacht, zij kunnen op andere plekken nu veilig oversteken.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen