donderdag, juni 13, 2024

414 Capellenaren besmet met Coronavirus

- Advertisement -

In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn inmiddels 414 personen besmet met het coronavirus. De gemeente Capelle staat daarmee op de derde plaats met het meeste aantal besmettingen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Rotterdam kent 4825 besmettingen en Schiedam volgt daarna met 422 besmettingen. Na Capelle volgt Vlaaridngen met 412 besmettingen. Alle andere gemeenten bereiken vaak niet eens de helft van het aantal besmettingen,

Het aantal besmettingen tot het aantal inwoners is relatief hoog in Capelle aan den IJssel. Schiedam en Vlaardingen zijn wat betreft de gemeente veel groter maar liggen rond hetzelfde aantal besmettingen. Waardoor het grote aantal besmettingen in Capelle aan den IJssel fors hoger is dan in andere gemeenten is niet bekend. Mogelijk heeft het ermee te maken dat er veel inwoners werkzaam zijn in Rotterdam.

Vooral jongeren zijn slachtoffer van besmettingen met Corona. De besmettingen die voornamelijk worden geconstateerd ontstaan in de privésfeer zoals het samenkomen met vrienden en familie. Maar ook met grote jeugdgroepen die bij elkaar komen, de afstand wordt dan vaak niet bewaard.

 

 

Woongemeente Positieve testen
(14 aug, 14.50 uur)
Albrandswaard 132
Barendrecht 187
Brielle 41
Capelle a/d IJssel 414
Goeree-Overflakkee 270
Hellevoetsluis 94
Krimpen a/d IJssel 97
Lansingerland 240
Maassluis 127
Nissewaard 261
Ridderkerk 197
Rotterdam 4.825
Schiedam 422
Vlaardingen 412
Westvoorne 34
Totaal 7.753
Aantal overlijdensgevallen: 590
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen