414 Capellenaren besmet met Coronavirus

In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn inmiddels 414 personen besmet met het coronavirus. De gemeente Capelle staat daarmee op de derde plaats met het meeste aantal besmettingen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Rotterdam kent 4825 besmettingen en Schiedam volgt daarna met 422 besmettingen. Na Capelle volgt Vlaaridngen met 412 besmettingen. Alle andere gemeenten bereiken vaak niet eens de helft van het aantal besmettingen,

Het aantal besmettingen tot het aantal inwoners is relatief hoog in Capelle aan den IJssel. Schiedam en Vlaardingen zijn wat betreft de gemeente veel groter maar liggen rond hetzelfde aantal besmettingen. Waardoor het grote aantal besmettingen in Capelle aan den IJssel fors hoger is dan in andere gemeenten is niet bekend. Mogelijk heeft het ermee te maken dat er veel inwoners werkzaam zijn in Rotterdam.

Vooral jongeren zijn slachtoffer van besmettingen met Corona. De besmettingen die voornamelijk worden geconstateerd ontstaan in de privésfeer zoals het samenkomen met vrienden en familie. Maar ook met grote jeugdgroepen die bij elkaar komen, de afstand wordt dan vaak niet bewaard.

 

 

Woongemeente Positieve testen
(14 aug, 14.50 uur)
Albrandswaard 132
Barendrecht 187
Brielle 41
Capelle a/d IJssel 414
Goeree-Overflakkee 270
Hellevoetsluis 94
Krimpen a/d IJssel 97
Lansingerland 240
Maassluis 127
Nissewaard 261
Ridderkerk 197
Rotterdam 4.825
Schiedam 422
Vlaardingen 412
Westvoorne 34
Totaal 7.753
Aantal overlijdensgevallen: 590

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag