Gemeente en Meld Misdaad anoniem gaan samenwerken

Burgemeester Peter Oskam en Marc Janssen, manager van het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem, tekenden gisteren een overeenkomst om intensiever met elkaar te gaan samenwerken. Vanaf 1 oktober ontvangt de gemeente Capelle aan den IJssel van het Meldpunt anonieme tips en misdaadmeldingen over signalen van burgers in de gemeente. De samenwerking zorgt ervoor dat de gemeente sneller en meer te weten komt over misdaad in Capelle. Dat helpt bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de stad.

Burgemeester Peter Oskam is blij met de ondertekening en samenwerking met het Meldpunt: “Voor de gemeente is de aanpak van ondermijning een topprioriteit. Samenwerking met alle partners in de keten werkt daarbij het beste. Op bestuurlijk niveau en met de politie. De afdeling veiligheid van de gemeente, onze stadsmariniers en onze handhavers krijgen met de samenwerking met het Meldpunt sneller en concrete informatie over misdaad in Capelle. Daar kunnen zij sneller en directer op inspelen in hun werk om ondermijnende criminaliteit aan te pakken.”

Marc Janssen, manager van Meld Misdaad Anoniem: “Inmiddels werken we als meldpunt met zo’n 120 gemeenten samen en daar komen er nog minimaal 50 bij. Via het Meldpunt komen anonieme meldingen binnen die anders niet op de juiste plek terechtkomen. Meld Misdaad Anoniem is echt een waardevol alternatief voor mensen die niet naar de politie durven te gaan. Informatie wordt altijd anoniem opgenomen, zonder drempel. 17.000 meldingen leiden jaarlijks tot 2.200 aanhoudingen die anders misschien niet konden worden gedaan.”

De meldingen van Meld Misdaad Anoniem worden gebruikt voor toezicht, handhaving en bij het werk van de stadsmariniers in de wijken. Samen pakt de gemeente zo geïntegreerd ondermijning aan. Daarbij gaat het om meldingen die anoniem worden gedaan door Capellenaren over bijvoorbeeld illegale prostitutie, hennepteelt, drugslabs en woonfraude.

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar iedereen anoniem informatie kan geven over criminele activiteiten in de omgeving. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Door het doen van een melding lever je een bijdrage aan de veiligheid in de eigen omgeving. De gemeente en de partners zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de FIOD en de Belastingdienst kunnen ondermijning niet alleen aanpakken. De ogen en oren van Capellenaren zijn daarbij hard nodig.

Gratis telefoonnummer 0800-7000

Het anoniem melden van (vermoedens) van misdaad kan via Meld Misdaad Anoniem. Dagelijks bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-7000. Op werkdagen van 8:00 – 22:00 uuren in het weekend van 9:00 – 17:00 uur. Melden kan ook 24/7 via het beveiligde online formulier opwww.meldmisdaadanoniem.nl/melden/. Melding maken van (vermoedens van) misdaad kan ook altijd bij de politie (0900-8844).

Foto : Jan Kok

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag