zondag, april 21, 2024

Gebruik mondkapje sterk aangeraden maar niet verplicht in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel neemt het advies voor het gebruik van mondkapjes in de openbare ruimte over vanuit de Veiligheidsregio. Het advies gaat in vanaf dinsdagavond 18.00 uur, de gemeente geeft aan dat het gaat om een advies maar geen verplicht. De maatregel komt voort uit de persconferentie van gisterenavond.

Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge kwamen gisterenavond met nieuwe maatregelen nu blijkt dat het coronavirus weer hard om zich geen slaat. In die maatregelen was het advies voor de drie grote gemeenten Rotterdam, Amsterdam en Utrecht om mondkapjes gebruik te gaan stimuleren bij het bezoeken van winkels en andere openbare gebouwen. De vier betrokken Veiligheidsregio’s vonden dit advies niet ver genoeg gaan en hebben via de Amsterdam Burgemeester Femke Halsema laten weten het advies voor de gehele regio te laten gelden. De gemeente Capelle aan den IJssel valt onder de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Winkeliers worden verzocht een strikt deurbeleid te voren en men te vragen een mondkapje te dragen net als in het Openbaar Vervoer. Handhavers kunnen worden ingezet om onder andere drukte in winkels en openbare plekke te monitoren en waar nodig op te treden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen