Gebruik mondkapje sterk aangeraden maar niet verplicht in Capelle aan den IJssel

De gemeente Capelle aan den IJssel neemt het advies voor het gebruik van mondkapjes in de openbare ruimte over vanuit de Veiligheidsregio. Het advies gaat in vanaf dinsdagavond 18.00 uur, de gemeente geeft aan dat het gaat om een advies maar geen verplicht. De maatregel komt voort uit de persconferentie van gisterenavond.

Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge kwamen gisterenavond met nieuwe maatregelen nu blijkt dat het coronavirus weer hard om zich geen slaat. In die maatregelen was het advies voor de drie grote gemeenten Rotterdam, Amsterdam en Utrecht om mondkapjes gebruik te gaan stimuleren bij het bezoeken van winkels en andere openbare gebouwen. De vier betrokken Veiligheidsregio’s vonden dit advies niet ver genoeg gaan en hebben via de Amsterdam Burgemeester Femke Halsema laten weten het advies voor de gehele regio te laten gelden. De gemeente Capelle aan den IJssel valt onder de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Winkeliers worden verzocht een strikt deurbeleid te voren en men te vragen een mondkapje te dragen net als in het Openbaar Vervoer. Handhavers kunnen worden ingezet om onder andere drukte in winkels en openbare plekke te monitoren en waar nodig op te treden.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag