zaterdag, mei 25, 2024

878 besmettingen en 61 doden door coronavirus in Capelle

- Advertisement -

De afgelopen 24 uur zijn er in Capelle aan den IJssel 12 nieuwe besmettingen gemeld door het RIVM. Het totaal aantal besmettingen staat moment op 878 en 61 Capellenaren zijn overleden door het Coronavirus. Het coronavirus grijpt hard om zich heen in Capelle aan den IJssel. Het is niet bekend in wat voor groep mensen het virus zich verspreid.

Het ministerie heeft inmiddels een dringend advies gegeven om mondkapjes te gaan dragen. De mondkapjes beschermen andere personen bij het hoesten of niezen tegen rondvliegende druppels. 100% beschermen tegen het coronavirus doen ze niet. In de nieuwe maatregelen is opgenomen dat café en restaurants om 21.00 uur het licht moeten aandoen en om 22.00 uur moet de zaak leeg zijn. De zoveelste strop voor Capelse ondernemers. Het is nog niet bekend wat er moet gebeuren om het virus harder in te dammen.

Op Facebook gingen sinds gisteren diverse berichten rond dat het kabinet nieuwe maatregelen bekend zou maken. Hierin stond onder andere vermeld dat er een verplichting tot mondkapjes werd ingevoerd en er een avondklok tussen 22.00 en 06.00 uur zou worden ingevoerd. Hier van is vooralsnog geen sprake.

In heel Nederland zijn er inmiddels 144999 positief getest op het coronavirus. Ook bleek uit cijfers van het RIVM dat er in heel Nederland 6482 overlijdens zijn gemeld.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen