Bewoners dwarsbomen plannen voor transformatie Rivium

Buurtbewoners zijn niet zo blij met de plannen van de gemeente om het Rivium te transformeren in een woonwijk. Door de plannen kunnen er grote parkeerproblemen ontstaan en worden er ook files verwacht op de Capelse wegen. De bewoners vinden dat ze invloed moeten hebben op de plannen en hebben een kortgeding aangespannen. De bewoners van de wijk Fascinatio willen dat er een referendum wordt gehouden omdat de nieuwe wijk behoorlijk wat gevolgen heeft voor de leefomstandigheden van de wijken eromheen. De gemeenteraad hield een referendum tegen waardoor de bewoners naar de rechter zijn gestapt.

De gemeente Capelle aan den IJssel is nu bang dat projectontwikkelaars zullen afhaken wanneer het uitvoeren van de plannen nog langer op zich moet laten wachten. De gemeente was afgelopen woensdag bij de rechter om aan te tonen er haast is geboden bij het uitvoeren van de plannen. Mocht er toch een referendum komen dan hopen bewoners dat deze tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd met de tweede kamer verkiezingen volgend jaar.

De gemeente is al langer bezig met het uitvoeren van de plannen om leegstaande kantoren om te bouwen tot woningen. Op deze manier komen er meer nieuwe woningen dan er normaliter mogelijk zou zijn. Capelle aan den IJssel is inmiddels zeer dicht bevolkt en wil zoveel mogelijk groen besparen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat ruim 75% van de woningen die er in 2019 zijn opgeleverd een leegstaand pand was dat is getransformeerd tot woonruimte. Uit cijfers van het CBS blijkt dat ruim 75% van de woningen die er in 2019 zijn opgeleverd een leegstaand pand was dat is getransformeerd tot woonruimte.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag