Capelse thuiszorgorganisatie A&G onder streng toezicht van inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Thuiszorgbureau A&G in Capelle aan den IJssel schiet ernstig te kort in de zorg op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Dat meldt het Algemeen Dagblad in een artikel op de website. In een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd staat onder andere vermeld dat de zorgverleners werden ingezet om onder andere medicatie aan cliënten toe te dienen terwijl ze hier niet voor bevoegd waren. Daarnaast werden de zorgverleners door A&G onvoldoende geïnformeerd over preventieve infectie- en hygiënemaatregelen rondom het coronavirus.

De inspectie heeft de Capelse zorgorganisatie aanwijzing gegeven dat de zorg zeer snel verbeterd moet worden. Tot die tijd mogen er geen nieuwe cliënten voor onder andere thuiszorg worden aangenomen Op 3 januari moet de organisatie aantonen dat het de aanwijzingen heeft opgevolgd en dat zij hoogstaande zorg kan leveren. Lukt dat niet dan neemt de inspectie zwaardere maatregelen.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag