zaterdag, mei 25, 2024

Capelse thuiszorgorganisatie A&G onder streng toezicht van inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

- Advertisement -

Thuiszorgbureau A&G in Capelle aan den IJssel schiet ernstig te kort in de zorg op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Dat meldt het Algemeen Dagblad in een artikel op de website. In een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd staat onder andere vermeld dat de zorgverleners werden ingezet om onder andere medicatie aan cliënten toe te dienen terwijl ze hier niet voor bevoegd waren. Daarnaast werden de zorgverleners door A&G onvoldoende geïnformeerd over preventieve infectie- en hygiënemaatregelen rondom het coronavirus.

De inspectie heeft de Capelse zorgorganisatie aanwijzing gegeven dat de zorg zeer snel verbeterd moet worden. Tot die tijd mogen er geen nieuwe cliënten voor onder andere thuiszorg worden aangenomen Op 3 januari moet de organisatie aantonen dat het de aanwijzingen heeft opgevolgd en dat zij hoogstaande zorg kan leveren. Lukt dat niet dan neemt de inspectie zwaardere maatregelen.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen