woensdag, april 24, 2024

Man (34) aangehouden voor brandstichting Nautilus wooncomplex aan Roer

- Advertisement -

De politie heeft rond 22.00 uur een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van brandstichting in het omgebouwde kantoorpand aan het Roer in Capelle aan den Ijssel. Omstreeks 07.30 uur ontstond er brand op de tweede verdieping welke snel om zich heen greep en voor veel rookontwikkeling zorgde. 50 woningen werden ontruimd in het complex.

De politie kreeg direct een signalement door, welliswaar summier maar wist uiteindelijk toch de man te traceren en aan te houden. Hij zit vast en wordt verdacht van het aansteken van twee branden.

Vorige week donderdag werd er ook al vroeg in de ochtend brand gesticht. Toen ontstond er brand in het trappenhuis, waar de brand vandaag is ontstaan is niet bekend. Wel werd er bij beide branden een forse benzinegeur geroken. Brandstichting lag in deze voor de hand. De bewoners zijn blij dat de mogelijke dader is gepakt.

De appartementen worden voornamelijk bewoond door studenten, het gaat om het woongebouw Nautilus wat voorheen nog een kantoorpand was. In het appartementencomplex zijn 55 woningen gemaakt en is begin dit jaar opgeleverd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen