maandag, april 15, 2024

Gemeentevergadering upgrade fietsroute Capelsebrug – Algerabrug

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel houdt op woensdag 13 januari een vergadering over de geplande wijzigingen van de fietsverbinding tussen Rotterdam en de Krimpenerwaard. De betrokken gemeentes, Rijkswaterstaat en de Provincie Zuid-Holland hebben een nieuw pakket aan maatregelen opgesteld dat zorgt voor een vermindering van files op de Algeracorridor.

Één van de maatregelen is het verbeteren van de fietsverbinding tussen Rotterdam en de Krimpenerwaard. Deze fietsverbinding is opgesplitst in een aantal deeltrajecten waaronder het gedeelte Algerabrug – Capelsebrug dat zich hoofdzakelijk op Capels grondgebied bevindt.

De gemeente is van plan om de fietsroute te verbeteren, zo moeten stukken wegdek met straatstenen vervangen worden voor asfalt en moet op sommige punten het fietspad worden verbreed. Door de fietsroute een upgrade te geven moet het aantrekkelijker worden om op de fiets te stappen in plaats van in de auto. Een afname van het autoverkeer leidt tot minder vertraging op de Algeracorridor en minder sluipverkeer door de Capelse Wijken.

Aanmelden kan op de volgende website : https://wijwillendit.nl/capelle-aan-den-ijssel/project/fietscorridor-algerabrug-capelsebrug 

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen