Gemeentevergadering upgrade fietsroute Capelsebrug – Algerabrug

De gemeente Capelle aan den IJssel houdt op woensdag 13 januari een vergadering over de geplande wijzigingen van de fietsverbinding tussen Rotterdam en de Krimpenerwaard. De betrokken gemeentes, Rijkswaterstaat en de Provincie Zuid-Holland hebben een nieuw pakket aan maatregelen opgesteld dat zorgt voor een vermindering van files op de Algeracorridor.

Één van de maatregelen is het verbeteren van de fietsverbinding tussen Rotterdam en de Krimpenerwaard. Deze fietsverbinding is opgesplitst in een aantal deeltrajecten waaronder het gedeelte Algerabrug – Capelsebrug dat zich hoofdzakelijk op Capels grondgebied bevindt.

De gemeente is van plan om de fietsroute te verbeteren, zo moeten stukken wegdek met straatstenen vervangen worden voor asfalt en moet op sommige punten het fietspad worden verbreed. Door de fietsroute een upgrade te geven moet het aantrekkelijker worden om op de fiets te stappen in plaats van in de auto. Een afname van het autoverkeer leidt tot minder vertraging op de Algeracorridor en minder sluipverkeer door de Capelse Wijken.

Aanmelden kan op de volgende website : https://wijwillendit.nl/capelle-aan-den-ijssel/project/fietscorridor-algerabrug-capelsebrug 

 

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag