Kans op verlenging lockdown, ook in Capelle 20 nieuwe besmettingen

De kans op een verlenging van de Lockdown neemt met de dag toe. Nog steeds raken een fors aantal besmet met het coronavirus. Het totaal aantal personen neemt af, maar nog steeds belanden een fors aantal personen in het ziekenhuis. In de afgelopen 24 uur zijn 20 Capellenaren positief getest en zijn 2 Capellenaren in het ziekenhuis terecht gekomen. In totaal zijn 3884 Capellenaren besmet geraakt met het virus en zijn er 100 Capellenaren.

Het bijzondere aan de statistieken blijkt dat er 110 Capellenaren in het ziekenhuis terecht zijn gekomen, 100 Capellenaren zijn overleden. Het is niet bekend of al deze Capellenaren in het ziekenhuis zijn overleden.

Het duurt 5-6 dagen voordat een besmet persoon klachten krijgt. Rond de jaarwisseling zijn de eerste personen van de kerstdagen bekend worden. De verwachting is dat deze week bekend wordt of er een piek is ontstaan in het aantal besmettingen met de jaarwisseling. De gezondheidszorg start op 8 januari met de eerste vaccinaties, minister Hugo de  Jonge verwacht dat pas in het derde kwartaal iedereen die bereid is tot vaccinatie is gevaccineerd.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag